Junker: Dogovor evrozone i Grčke pre 7. aprila

Izvor: Blic, 24.Mar.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker: Dogovor evrozone i Grčke pre 7. aprila

Kreditori iz evrozone i Grčka bi trebalo da postignu dogovor na tehničkom nivou pre sastanka ministara finansija iz evrozone 7. aprila, izjavio je danas predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

- Idealno bi bilo da do 7. aprila, kada se održava naredni sastanak ministara finansija evrozone, imamo dogovor na nivou timova - rekao je Junker, a prenosi agencija Rojters.

Odgovarajući na pismo grčkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << premijera Aleksisa Ciprasa i njegove kritike na račun zahteva Međunarodnog monetarnog fonda za reformama tržišta rada u Grčkoj, Junker je odbio da zauzme jasan stav u vezi s tim spornim pitanjem.

- Što se mene tiče, nema sumnje da socijalne tekovine EU važe za Grčku kao i za bilo koju drugu članicu Unije - kaže Junker.

Cipras je, uoči sutrašnjeg samita u Rimu, napisao da će Grčka podržati deklaraciju povodom 60. rođendana Evropske Unije, ali joj je potrebna podrška bloka protiv zahteva MMF-a u vezi s reformama radnog zakonodavstva.

U pismu upućenom predsedniku Saveta EU Donaldu Tusku i predsedniku Evropske komisije, Cipras je pozvao na jasan stav o tome da li će deklaracija važiti i za Grčku, pošto su pregovori o ključnoj reviziji paketa finansijske pomoći ponovo zapeli, prenosi agencija Rojters.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Junker: Dogovor evrozone i Grčke prije 7. aprila

Izvor: Capital.ba, 25.Mar.2017, 10:00

BRISEL, Kreditori iz evrozone i Grčka bi trebalo da postignu dogovor na tehničkom nivou prije sastanka ministara finansija iz evrozone 7. aprila, izjavio je juče predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker. “Idealno bi bilo da do 7. aprila, kada se održava naredni sastanak ministara finansija...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.