Jedino ujedinjena Evropa može da se suoči

Izvor: Akter, 04.Sep.2015, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedino ujedinjena Evropa može da se suoči

Potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans izjavio je danas na grčkom ostrvu Kos da jedino ujedinjena Evropa može uspešno da se suoči s migrantskom krizom

"Nalazimo se u trenutku istine evropske istorije. Možemo da uspemo, ali samo ujedinjeni", rekao je Timermans na Kosu koje se svakodnevno suočava s dolaskom izbeglica.

Timermans je pozvao Grčku da pruži odgovarajuće uslove prihvatanja novih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << izbeglica.

Više od 230.000 izbeglica došlo je u Grčku preko Sredozemnom mora od početka godine.

Grčka će dobiti 474 miliona evra do 2020. godine kako bi izgradila neophodnu infrastrukturu za izbeglice izjavio je evropski komsar za migraciona pitanja Dimitris Avramopulos koji se s Timermansom nalazi na turneji po zemljama koje su najviše pogođene migrantskom krizom.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.