Izložba “Retrospektiva i fajumski portreti” za ljubitelje likovne umetnosti

Izvor: JužneVesti.com, 08.Dec.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba “Retrospektiva i fajumski portreti” za ljubitelje likovne umetnosti

Radovi Milene Zarove, čiji je život vezan za Srbiju, Grčku i Bugarsku, ljubitelji slikarstva će moći da pogledaju 8. decembra u holu Univerziteta u Nišu, sa početkom u 20 sati. Postavka je retrospektivna i obuhvata radove autorke koji su nastali u poslednjih 7 ili 8 godina.

Na izložbi će biti predstavljeno 6 fajumskih portreta na drvetu, koji su zapravo autorske kopije svetski poznatih fajumskih slika koje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << datiraju od 1. do 4. veka. Osim njih, ovde će se naći i 24 dela ulja na platnu, ulja na drvetu, sa ručno rađenim ramovima.

Umetnica eksperimentiše i kombinuje najraznovrsnije tehnike crtanja pri čemu se uvek trudi da udahne život slici i da prenese poruku svojoj publici - kažu organizatori.

Milena je prva saznanja i ljubav prema primenjenoj umetnosti stekla u ateljeu svoga oca, akademskog slikara Nikole Zarova. Izložba bugarske umetnice u Nišu; foto SKC, autor MZ

Rođena je u Kazanaku u Bugarskoj 1973. godine. Srednju umetničku školu je završila u rodnom gradu 1992. godine, a osnovne i master akademske studije na Fakultetu primnenjenih umetnosti u Sofiji 1998.

Dugi niz godina je živela u jednom od najstarijih antičkih gradova u Grčkoj gde stvara u oblasti muralizma, portreta, ulja na platnu i pastela.

Bugarska umetnica trenutno živi i stvara u Nišu gde se doselila 2012. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.