I SAD traže dodatne detalje o grčkom programu reformi

Izvor: Blic, 28.Feb.2015, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I SAD traže dodatne detalje o grčkom programu reformi

Sjedinjene Američke Države pridružile su se apelima da grčka vlada pruži dodatne detalje vezane za novi plan reformi, naročito u pogledu toga kako planira da pokrije finansijski manjak u 2015. godini.

U saopštenju američke ambasade u Atini se navodi da je visoka funkcionerka Stejt departmenta, Amanda Sloat, koja je ove nedelje boravila u Atini, uputila čestitke grčkim kolegama jer su obezbedili četvoromesečno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << produženje programa pomoći, prenosi agencija Frans pres.

"Sloatova je poručila da je važno da Grčka pruži dodatne detalje vezane za svoj program reformi, nazivajući ga osnovom za traženje veće fleksibilnosti od grčkih kreditora", navodi se u saopštenju američke ambasade.

Nešto ranije, nemačka kancelarka Angela Merkel je grčki predlog reformi okarakterisala kao dobru polaznu tačku, dok su Međunarodni monetarni fond i Evropska centralna banka izrazili izvesne rezerve.

Nemački parlament je danas velikom većinom glasao za odobrenje četvoromesečnog produženja programa finansijske pomoći Grčkoj.

Glasanje u Bundestagu bilo je poslednja velika prepreka koju je trebalo preskočiti za konačno odobrenje četvoromesečnog programa finansijske pomoći za Grčku.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.