HAOS NA MAKEDONSKOJ GRANICI Migranti gađali policiju kamenjem

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS NA MAKEDONSKOJ GRANICI Migranti gađali policiju kamenjem

Više od 200 migranta pokušalo je danas da probije ogradu od bodljikave žice na granici Grčke sa Makedonijom, bacajući kamenice na policiju, izvestio je AFP.

Najmanje pet migranata uspelo je da pređe dok je gomila uzvikivala: "Otvorite granicu" makedonskoj policiji nasuprot njih.

Svih pet migranata, makedonska policija je vratila na grčku stranu granice.

Od prošle sedmice, Makedonija je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ograničila prolaz u severnu Evropu samo za Sirijce, Iračane i Avganistance koji se smatraju ratnim izbeglicama.

Osobe druge nacionalnosti označene su kao ekonomski migranti i rečeno im je da se vrate natrag.

Oko 800 njih čeka na granici, većinom iz Irana, Maroka, Bangladeša i Pakistana.

Oni su proveli više dana na prelazu Idomeni, spavajući na zemlji, a humanitarne organizacije se bore da im obezbede osnovne sanitarne uslove i smeštaj.

Blizu 850.000 ljudi je ušlo u Evropsku uniju ove godine, od kojih polovina u Grčku, a države evropskog bloka se bore sa formulisanjem strategije za rešavanje krize, navela je francuska agencija.

Bezbednosne mere su pojačane pošto je potvrdjeno da su najmanje dva bombaša, koji su učestvovali u terorističkim napadima 13. novembra u Parizu, ušli u Evropu preko Grčke, predstavljajući se kao izbeglice.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Migranti gađali makedonsku policiju kamenjem

Izvor: Radio 021, 26.Nov.2015

Više od 200 migranata pokušalo je danas da probije ogradu od bodljikave žice na granici Grčke sa Makedonijom, bacajući kamenice na policiju, izvestio je AFP...Najmanje pet migranata uspelo je da pređe dok je gomila makedonskoj policiji nasuprot njih uzvikivala: "Otvorite granicu". Svih pet migranata,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.