Gužva na makedonskoj granici

Izvor: NiskeVesti.rs, 29.Apr.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužva na makedonskoj granici

Ako planirate put prema Grčkoj i Makedoniji naoružajte se strpljenjem. Iako je broj vozila na samom Koridoru 10 prosečan za praznične dane, nešto više vremena trebaće putnicima koji prelaze makedonsku granicu.

Polazeći od Niša na naplatnoj rami Doljevac plaća se putarina od 190 dinara. Koridor deset koji se već decenijama gradi, počinje da liči na evropski auto put. Osim tri suženja puta gde vozači mora da >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << prilagode brzinu kretanja na 40 kilometara na sat većih zagušenja na samom putu nema.
Pasoška kontrola na srpskoj granici traje tek nekoliko minuta na izlasku iz zemlje, ali zato za prelatak makedonske granice čeka se najmanje 30 minuta. Dva terminala za putnička vozila i samo jedan za teretna vozila i autobuse usporava prelazak same granice. Kolona vozila od čak 700 metara, obećava nešto veću minutažu, na to se mora računati ako je dolazak na odredište zakazan u tačno vreme.
Nakon prolaska makedonske granice, u dužini od nekoliko kilometara na ulasku i izlasku iz makedonskog grada Kumanova, auto-put je sužen na jednu traku, što usporava prolazak. Dalje kroz makedoniju nema radova na putu, ka grčkoj granici. Put koji nije baš u najboljem stanju, dodatno je opterećn većim brojem vozila nego u Srbiji.
Na prvom naplatnoj rampi kod Kumanova plaća se za obično putničko vozilo 60 denara (1,5 evra), na drugoj kod Velesa čak 80 denara (1,5 evra) i na trećoj kod Negotina 60 denara (1,5 evra). Najbolje je naplatne rampe platiti u makedonkoj valuti jer je plaćanje u evrima nešto skuplje (1 evro - 61,50 denar).

Gorivo u Makedoniji - BMB 95 košt a 62,00 denara, BMB 98 je 63,50, Euro Diesel 44,00 denara, AdBlue 34,00 denara.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.