Grčki ustavni sud poništio TV licence

Izvor: EurActiv Srbija, 27.Okt.2016, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki ustavni sud poništio TV licence

Ustavni sud Grčke presudio je da je septembarska aukcija za dozvole za korišćenje frekvencija bila neustavna jer je u procesu zaobidjen nezavisni regulator za medije. To je novi problem za grčku vladu leve orijentacije koja se odlučila za prodaju frekvencija u sklopu borbe protiv korupcije. Opozicija je za aukciju i njenu propast na sudu rekla da predstavlja "neuspeli medijski puč" pozivajući premijera da raspiše preveremene izbore. U vladi spremaju novi zakon i kažu da će televizije do njegovog usvajanja nastaviti da rade "u režimu bezakonja", odnosno sa privremenim dozvolama.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Grčka opozicija traži izbore posle fijaska Vlade s TV-dozvolama

Izvor: Beta, 27.Okt.2016

Grčka konzervativna opozicija zatražila je danas prevremene izbore posle odluke suda da proglasi neustavnom aukciju za privatne televizijske licence, što je bio neprijatan udarac za levičarsku vladu. Vrhovni upravni sud je u noći izmedju srede i četvrtka odlučilo da aukcija mora da bude poništena...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.