Izvor: Blic, 06.Maj.2016, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki sindikati pozvali na ŠTRAJK od 48 sati

Grčki sindikati u javnom i privatnom sektoru pozvali su na generalni štrajk od 48 sati u petak i subotu u znak protesta zbog dva sporna predloga zakona o reformi penzionog sistema i o porezima na prihod građana.

#PAME: The time of the fight has come; everyone in the streets, everyone in the #strike / 48-hour strike #Greece pic.twitter.com/gILVyrv6pj

Sindikat pomoraca PNO pozvao je na četvorodnevni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << štrajk brodova koji povezuju kopno i grčka ostrva, od petka do utorka.

"Svi na ulice! Nove mere protiv radnika i naroda koji zahtevaju vlada i kreditori (Evropska unija i Međunarodni monetarni fond) neće proći", navodi se u saopštenju sindikalnog saveza zaposlenih u javnom sektoru Adedi.

- Naš odgovor je izlazak na ulice sve dok vlada ignoriše društvo i njegove potrebe i sve dok želi da sprovede mere koje dovode do osiromašenja naroda - naveo je sindikat privatnog sektora GSEE.

Skupština Grčke krajem ove nedelje raspravlja o predlozima zakona o penzijama i porezu na prihod, a sindikati i javnost se protive tim promenama, smatrajući ih nepravednim.

Pročitajte još:

Reforma penzija uz smanjenje broja fondova i visine penzija je jedan od glavnih uslova za nastavak kreditorske pomoći Grčkoj.

Vlada premijera Aleksisa Ciprasa je obećala da će, po dogovoru s kreditorima iz avgusta 2015. godine o njihovoj pomoći Grčkoj sa 86 milijardi evra, reformisati penzijski sistem i rešiti problematične kredite.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.