Grčki predsednik pozvao Grke da ostanu ujedinjeni

Izvor: Blic, 05.Jul.2015, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki predsednik pozvao Grke da ostanu ujedinjeni

Grčki predsednik Prokopis Pavlopulos pozvao je danas Grke da ostanu ujedinjeni bez obzira na ishod referenduma.

- Ovaj dan pripada samo građaninu, koji je pozvan da, u skladu sa njegovom savešću i isključivo vođen najboljim nacionalnim interesima, odluči o budućnosti naše zemlje i našeg naroda - izjavio je Pavlopulos posle glasanja u jednoj osnovnoj školi u Atini, javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grčka novinska agencija ANA.

- Bez obzira na ishod, mi imamo obavezu da težak put sutrašnjice gazimo uz apsolutno jedinstvo. To je nešto što su naši preci radili u ključnim vremenima i to je naša obaveza danas. Mi ćemo stoga nastaviti svi zajedno - poručio je Pavlopulos.

Prethodno je grčki premijer Aleksis Cipras izjavio da je njegova prezadužena zemlja odlučna u tome da donese odluku o sopstvenoj sudbini u evrozoni, pošto se građani izjasne na vanrednom referendumu koji je sazvao.

U Grčkoj se danas oko 10 miliona Grka izjašnjava na referendumu, o predloženom sporazumu sa poveriocima, koji predviđa dodatne restriktivne mere štenje u zamenu za finansijsku pomoć za spašavanje privrede.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Cipras: Grčka će odlučiti o sopstvenoj sudbini; Pavlopulos pozvao Grke da ostanu ujedinjeni

Izvor: Večernje novosti, 05.Jul.2015

U Grčkoj se danas oko 10 miliona Grka izjašnjava na referendumu, o predloženom sporazumu sa poveriocima, koji predviđa dodatne restriktivne mere štenje u zamenu za finansijsku pomoć za spašavanje privrede. Biračka mesta otvorena su jutros nešto posle sedam sati po lokalnom vremenu, a građani...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.