Grčki ministar Turskoj: Pokažite velikodušnost, oprostite

Izvor: B92, 23.Jul.2016, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki ministar Turskoj: Pokažite velikodušnost, oprostite

Atina -- Turska bi trebalo da pokaže uzdržanost i izbegne vraćanje smrtne kazne nakon neuspelog puča, izjavio je grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas.

On je za list „Realnjuz“ rekao da pobednici internog konflikta u Turskoj moraju da pokažu velikodušnost prema poraženima i da ne uvode ponovo smrtnu kaznu.

Kocijas je dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je EU pozdravila slom puča i da želi demokratsku Tursku koja poštuje interese i potrebe svih verskih, socijalnih i etničkih grupa, prenosi Rojters.

"Ne želimo Tursku osvete i destabilizacije", rekao je šef grčke diplomatije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčki ministar: Ankara ne bi trebalo da uvodi smrtnu kaznu

Izvor: Blic, 23.Jul.2016

Turska treba da iskaže uzdržanost i da izbegne ponovno uvođenje smrtne kazne, nakon nedavnog neuspelog pokušaja vojnog udara, rekao je danas grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas...Turska je ukinula najstrožu kaznu 2004. godine, čime je ojačala svoju kandidaturu za EU, ali od sloma pokušaja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.