Grčke zastave na protestu u Madridu

Izvor: B92, 31.Jan.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčke zastave na protestu u Madridu

Desetine hiljada španskih građana izašle su danas na centrlane ulice Madrida da bi na poziv nove levičarske partije "Podemos" učestvovali na Maršu za promene.

Okupljeni uzvikuju "Da, možemo" i "Tik-tak, tik-tak", sugerišući da se odbrojava vreme političkoj eliti, izveštava Rojters.

Takođe, navodi britanska agencija, mnogi nose grčke zastave i parole "promene su sada".

"Ljudima je dosta političke klase", rekla je 69-godišnja penzionerka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Madrida, Antonija Fernandez, koja je na miting došla sa porodicom, a sa suprugom živi od 700 evra mesečne penzije.

BBC navodi da je akcija posvećena nedavnoj pobedi radikalne levičarske partije "Siriza" na parlamentarnim izborima u Grčkoj.

Britanski servis dodaje da, formirana pre manje od godinu dana, ta stranka već ostvaruje vođstvo u različitim istraživanjima javnog mnjenja.

Lideri stranke izražavaju nameru da u slučaju pobede na izborima, kao i Siriza, revidiraju uslove otplate spoljnog duga, navodi BBC.

TASS navodi da "Podemos" namerava da pokaže održavanjem mitinga porast uticaja u španskom društvu i spremnost da predvodi duboku transformaciju političkog sistema te zemlje.

Lider te stranke Pablo Iglesijas rekao je da 2015. godina "treba da bude godina odlučnih promena u Španiji, kada će se narod izbaviti od kaste politikanata, koji vladaju u zemlji u korist krupnog kapitala, i otvoriti put zadovoljavanju nasušnih potreba građana", navodi ruska agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Madrid: Protest levičara, demonstranti nosili i grčke zastave

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jan.2015

Desetine hiljada španskih građana izašle su danas na centrlane ulice Madrida da bi na poziv nove levičarske partije "Podemos" učestvovali na Maršu za promene...Okupljeni uzvikuju "Da, možemo" i "Tik-tak, tik-tak", sugerišući da se odbrojava vreme političkoj eliti, izveštava Rojters...Takođe,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Madrid: Hiljade ljudi na Maršu za promene (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2015

Desetine hiljada španskih građana izašle su danas na centrlane ulice Madrida da bi na poziv nove levičarske partije "Podemos" (Mi možemo) učestvovali na Maršu za promene, javile su agencije...Okupljeni uzvikuju "Da, možemo" i "Tik-tak, tik-tak", sugerišući da se odbrojava vreme političkoj...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.