Grčka vlada: Nismo kapitulirali

Izvor: B92, 01.Jul.2015, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka vlada: Nismo kapitulirali

Grčka vlada je odbacila tvrdnje medija da su "u potpunosti prihvaćeni zahtevi kreditora" i dodala da i dalje postoji niz amandmana na predloge iz Brisela.

"Naš novi predlog je pokušaj da se dođe do dogovora koji je dobar za sve strane i koji se ne bi bazirao samo na ekonomskom rastu, već na tome što bi teret duga učinio održivim", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, nekoliko mera koje institucije predlažu ne bi bile odmah primenjene, već bi bile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvođene u fazanama, kako bi "vlasti u Grčkoj mogle da pronađu ekvivalentne mere koje bi ih zamenile".

Nešto ranije, ugledni list "Fajnenšel tajms" je preneo pismo koje je premijer Grčke Aleksis Cipras kasno noćas poslao u Brisel, uz ocenu da je Atina spremna na velike ustupke.

Iako je FT naveo da Grčka i dalje ima zahteve na koje će ministri evrozone teško pristati i da pismo predstavlja dobar osnov za neki budući dogovor, većina svetskih medija je informaciju o pismu plasirala uz ocene da je u pitanju "veliki preokret", "popuštanje" ili da je "Cipras pristao na sve zahteve".

Istovremeno, oglasio se ministar finansija Nemačke Volfgang Šojble, koji je u uobičajeno oštrom tonu odbacio mogućnost pregovora sa Grčkom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.