Grčka traži od Rusije da joj ukine embargo na voće

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Mar.2015, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka traži od Rusije da joj ukine embargo na voće

Grčka Vlada je zatražila od Rusije da joj ukine embargo na isporuku nekoliko vrsta poljoprivrednih proizvoda, koji je uveden prošlog leta.

Ako Moskva pozitivno odgovori, na rusko tržište bi se mogle vratiti grčke pomorandže, jagode i breskve.

Kako javljaju RIA Novosti, pozivajući se na Atinsku informativnu agenciju, ovo pitanje će biti tema razgovora zamenika ministra za poljoprivredni razvoj Grčke Panajotisa Sguridisa i predstavnika ruskog Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poljoprivrede Alekseja Aleksejenka na sastanku u Solunu, u okviru međunarodne izložbe hrane.

"Nakon obraćanja grčkog zvaničnika, Aleksejenko je obećao da će poslati pismo premijeru Rusije Dmitriju Medvedevu u kojem se zalaže da se tri grčka proizvoda isključe iz spiska robe kojoj je u avgustu bio zabranjen uvoz u Rusiju iz država-članica EU, u okviru kontramera na sankcije protiv interesa države", javila je grčka agencija.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Grčka traži od Rusije da joj ukine embargo na voće

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2015

ATINA - Grčka Vlada je zatražila od Rusije da joj ukine embargo na isporuku nekoliko vrsta poljoprivrednih proizvoda, koji je uveden prošlog ljeta...Ako Moskva pozitivno odgovori, na rusko tržište bi se mogle vratiti grčke pomorandže, jagode i breskve...Kako javljaju RIA Novosti, pozivajući se...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.