Izvor: Blic, 30.Avg.2016, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka privreda porasla skromnih 0,2 odsto u drugom kvartalu

Iscrpljena grčka privreda porasla je za 0,2 odsto u kvartalu april-jun ove godine u odnosu na prethodno tromesečje, uprkos malom padu potrošnje stanovništva i izvoza.

Podatak o rastu bruto domaćeg proizvoda, koji je danas objavila državna služba za statistiku u Atini, nešto je niži od preliminarne procene objavljenje početkom meseca o privrednom rastu od 0,3 procenta, prenosi agencija AP.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Grčka ekonomija se smanjila za oko 25 odsto od izbijanja dužničke krize u toj zemlji 2009. godine. Država je uspela da izbegne bankrot pomoću međunarodnog finansijskog spasilačkog paketa, koji je odobren pod uslovom da Atina postepeno smanjuje potrošnju i sprovede reforme.

Grčka vlada, koju predvodi levica, započeće novu rundu razgovora sa svojim kreditorima sledeceg meseca o realizaciji svog programa oštre budžetske štednje, dodaje američka novinska agencija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.