Grčka obalska straža spasila više od 1.000 izbegli

Izvor: Akter, 01.Sep.2015, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka obalska straža spasila više od 1.000 izbegli

Grčka obalska straža saopštila je danas da je u operacijama u Egejskom moru u jednom danu spasila više od 1.000 izbeglica koje su iz Afrike i Azije pokušale da dođu do Evrope

Kako je navedeno u saopštenju, obalska straža je od ponedeljka spasila 1.192 osobe u 31 operaciji kod grčkih ostrva Lezbos, Hios, Samos, Agatonizi, Farmakonizi, Kos i Megisti, a taj broj migranata ne uključuje nekoliko stotina onih koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << su samostalno prešli iz Turske u Grčku.

Broj spasenih migranata u jednom danu uobičajeno je nekoliko stotina, podseća agencija AP.

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) saopštila je u petak da je do sada u ovoj godini najmanje 218.000 izbeglica stiglo u Grčku. Prema podacima IOM-a, najmanje 2.636 osoba stradalo je u pokušaju da pređe Mediteran.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonija: Utrostručen broj žena i djece među izbjeglicama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Sep.2015

Agencija UN za djecu (UNICEF) saopštila je danas da je u poslednja tri mjeseca utrostručen broj žena i djece među izbjeglicama koji prolaze kroz Makedoniju ka zapadnoj Evropi...Kako je navedeno u saopštenju objavljenom u Ženevi, oko 3.000 osoba dnevno prođe kroz tu bivšu jugoslovensku republiku,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.