Grčka obalska straža spasila 2.500 izbeglica

Izvor: Akter, 31.Avg.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka obalska straža spasila 2.500 izbeglica

Grčka obalska straža saopštila je danas da je tokom vikenda u nekoliko desetina operacija u Egejskom moru spasila skoro 2.500 izbeglica

Radi se o iubeglicama koji iz Afrike i Azije pokušavaju da dođu do Evrope.

Kako je navedeno u saopštenju, obalska straža je od petka do ponedeljka spasila 2.492 osobe u 70 operacija kod istočnih grčkih ostrva Lezbos, Hios, Samos, Agatonizi, Farmakonizi, Kos i Simi.

U odvojenoj spasilačkoj akciji, grčka >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << obalska staža spasila je još 13 osoba koje je su lokalni stanovnici uočili u moru u blizini luke ostrva Hios.

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) saopštila je u petak da je do sada u ovoj godini najmanje 218.000 izbeglica stiglo u Grčku.

Prema podacima IOM-a, najmanje 2.636 osoba stradalo je u pokušaju da pređe Mediteran.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.