Grčka i EU spremne da nastave razgovore

Izvor: VOA, 17.Feb.2015, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka i EU spremne da nastave razgovore

Posle neuspelih pregovora o promeni uslova otplate grčkog duga u ponedeljak, i Grčka i EU danas ublažile retoriku.

I pored teških razgovora i jučerašnjeg ultimatuma Brisela, Grčka i njeni partneri iz Evropske unije očekuju da će danas postići kompromis oko uslova otplate grčkog duga.

Obe strane su ublažile retoriku navodeći da su spremne da nastave razgovore.

Holandski ministar finansija i predsedavajući Evrogrupe Jerun >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Dejselblum, rekao je da Grčka ima vremena do petka da podnese zahtev za produženje paketa finansijske pomoći i da je spreman da sa grčkom vladom radi na ostvarenju tog cilja.

Grčki ministar finansija Janis Varufakis, koji je ostao u Briselu na redovnom sastanku ministara finansija evrozone, je izrazio uverenje da je dogovor pod izmenjenim uslovima moguć za nekoliko dana.

Paket pomoći od 273 milijarde dolara, koji je Grčka dobila od članica evrozone i Međunarodnog Monetarnog fonda ističe 28. februara.

Ukoliko se ne postigne kompromis ili neko prelazno rešenje, Grčka bi mogla da bude prisiljena da izađe iz evrozone.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Evropska Unija

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.