Grčka da ne očekuje otpis dugova

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2015, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka da ne očekuje otpis dugova

Partneri iz evrozone poručili su Grčkoj da ne očekuje otpis duga u skorijoj budućnosti, u vreme kada ostaje sve manje vremena da se spreči izlazak te zemlje iz monetarne unije, rekli su izvori iz Brisela za britanski list Gardijan.

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je po dolasku na samit lidera evrozone u Briselu da još uvek nema osnove za pregovore o novom paketu finansijske pomoći za Grčku, upozorivši da više ne ostaju nedelje, već dani za rešavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << grčkog pitanja.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, koji predsedava samitom evrozone želi da bude procenjena održivost nove finansijske pomoći Grčkoj iz programa Evropskog stabilizacionog mehanizma.

- Zeleno svetlo za odobravanje te pomoći, o čemu će sutra na trelefonskoj konferenciji da odlučuju ministri finansija evrozone, zavisisće od toga šta budu večeras rekli učesnici samita - rekao je on.

Izvori iz evrozone navode da će, čak i ako Grčka uskoro predstavi novi predlog "reforme za keš", biti potrebne nedelje pre nego što bi u Atinu mogla da stigne nova finansijska pomoć. Ništa od tog novca ne bi stiglo pre 20. jula, kada na naplatu dospeva 3,5 milijardi evra grčkog duga evropskim institucijama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.