Grčka: Protiv sporazuma 49 do 54 odsto Grka

Izvor: Akter, 05.Jul.2015, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Protiv sporazuma 49 do 54 odsto Grka

Protiv sporazuma s poveriocima danas je na referendumu glasalo između 49 i 54,5 odsto Grka, utvrdile su tri agencije za istraživanje javnog mnjenja na osnovu anketa među biračima.

Za sporazum sa poveriocima je glasalo 46 do 50,5 odsto birača, što ukazuje da je oko pet odsto ubacilo nepopunjene ili poništene glasačke listiće, prenela je atinska RTV SKAI.

Po agenciji MRB, protiv predloga sporazuma je bilo 49 do 54 odsto glasača, a za je bilo 46 do 51 odsto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
Manja je razlika po agenciji Metron Analisis: protiv predloga sporazuma je bilo 52 odsto gasača, a za njega 48 odsto.

Agencija GPO je saopštila da je po njenoj anketi protiv predloga sporazuma s poveriocima grčke države bilo 48,5 do 51,5 odsto anketiranih birača.

Komercijalna grčka TV-stanica Alfa je sama sprovela anketu kojom je utvrdila da je protiv predloga sporazuma bilo 49,5 do 54,5 odsto birača, a za je bilo 45,5 do 50,5 odsto.

Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je zaduženo za izbore u Grčkoj, ranije je najavilo da će rezultate referenduma objaviti već sat-dva posle zatvaranja glasačkih mesta, odnosno do 20.00 sati po srednje-evropskom vremenu.

Dvanaestočasovno glasanje je proteklo uredno, i završeno je u 19.00 sati po lokalnom vremenu (18:00 po srednje-evropskom).

Po procenama neposredno pred istek glasanja, odziv birača je bio oko 65 odsto, kao i na prevremenim poslaničkim izborima januara ove godine, dok je za validnost referenduma bilo potrebno da glasa bar 40 odsto upisanih birača čiji je ukupan broj nešto manji od 9.8 miliona.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.