Grčka: Doživotna za ubice imigranta

Izvor: B92, 16.Apr.2014, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Doživotna za ubice imigranta

Atina -- Dvojica Grka osuđeni su na kaznu doživotnog zatvora jer su prošle godine izboli na smrt jednog pakistanskog imigrantskog radnika.

Sud u Atini danas je presudio da su Hristo Sterjopulos (30) i Dionisis Lijakopulos (26) imali nameru da ubiju 27-godišnjeg Šehzada Lukmana, kada su ga izboli nožem dok je biciklom išao na posao u Atini.

Osuđenici su bili na motociklu i tvrdili su da je do ubistva Pakistanca došlo posle rasprave ko je od njih imao prvenstvo prolaza.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tužilac Marija Bereti, međutim, tvrdila je da je napad nožem bio zločin iz mržnje, s predumišljajem.

Rasistički napadi su učestaliji u Grčkoj nakon što su u toj zemlji počeli veliki finansijski problemi 2008. Porast antiimigrantskog raspoloženja omogućio je i marginalnoj pronacističkoj stranci Zlatna zora da uđe u parlament 2012.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.