Grci i dalje masovno podižu novac iz banaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci i dalje masovno podižu novac iz banaka

Gužve na šalterima grčkih banaka protekle nedelje su se intenzivirale jer su Grci masovno podizali novac sa svojih računa uplašeni zbog povećanog rizika od grčkog bankrota.

"Protekla nedelja je bila daleko najteža kada je prosečna vrednost sredstava koji su građani dnevno podizali bila između 200 i 300 miliona evra," izjavio je neimenovani predstavnik jedne grčke banke.

Odliv kapitala sa bankovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << računa grčkih građana se u aprilu povećao da bi dostigao pet milijardi evra. U martu je on iznosio 1,91 milijardu evra, prenosi Rojters.

Gužve pred grčkim banaka podsećaju na slične situacije tokom 2010. i 2012. kada je grčka takođe bila u krizi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grci i dalje masovno podižu novac

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2015

ATINA - Gužve na šalterima grčkih banaka protekle nedjelje su se intenzivirale jer su Grci masovno podizali novac sa svojih računa uplašeni zbog povećanog rizika od grčkog bankrota..."Protekla nedjelja je bila daleko najteža kada je prosječna vrijednost sredstava koji su građani dnevno podizali...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.