Gardijan: Prvi rezultati ukazuju na ubedljivo ne

Izvor: Akter, 05.Jul.2015, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gardijan: Prvi rezultati ukazuju na ubedljivo ne

Grci su danas, prema obrađenih 15 odsto glasova, ubedljivo podržali "ne" ponudi međunarodnih kreditora, preneo je večeras britanski Gardijan (The Guardian)

Prema tim rezultatima, za "ne" je glasalo 60 odsto, dok je za "da" glasalo 40 odsto izašlih na referendum. Ovo su, međutim, nezavanični rezulati za koje britanski list navodi da su procureli u javnost.

Na osnovu telefonskih anketa tri agencije koje su objavljene po zavšetku glasanja, protiv sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << s poveriocima na referendumu je glasalo između 49 i 54,5 odsto Grka.

Po procenama neposredno pred istek glasanja, odziv birača je bio oko 65 odsto, kao i na prevremenim poslaničkim izborima januara ove godine, dok je za validnost referenduma bilo potrebno da glasa bar 40 odsto upisanih birača čiji je ukupan broj nešto manji od 9.8 miliona.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.