GRČKA PRED PARALIZOM: Danas štrajkuju novinari, sutra cela zemlja

Izvor: Kurir, 26.Nov.2014, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRČKA PRED PARALIZOM: Danas štrajkuju novinari, sutra cela zemlja

Generalni štrajk proglašen je u znak protesta zbog mera štednje koje je vlada morala da uvede u zamenu za kredite

ATINA - Grčki novinari danas su u 24-časovnom štrajku i niko ne emituje program, dan uoči generalnog štrajka protiv mera štednje.

Radio-stanice i televizije danas ne emituju nikakve vesti, a sajtovi se ne ažuriraju od šest sati ujutro. Sutra neće izaći nijedne novine.

Očekuje se da će sutrašnji generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << štrajk poremetiti rad službi širom zemlje, navodi AP. Škole će biti zatvorene, državne bolnice će primati samo hitne slučajeve, a trajekti i avioni neće saobraćati.

Sindikati novinara obično štrajkuju dan ranije od ostalih da bi novinari mogli sutradan da izveštavaju o generalnom štrajku.

Grčka od 2010. godine zavisi od međunarodnih kredita od više milijardi evra. U zamenu za kredite, grčka vlada je morala drastično da smanji potrošnju i poveća poreze da bi reformisala privredu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.