Francuzi poslali poruku - 31:0!

Izvor: Mondo, 28.Avg.2015, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi poslali poruku - 31:0!

Domaćin završnice Eurobasketa deklasirao Nemce u Strazburu. Turska "tesno" izgubila od Grčke, Island očekivano od Poljske.

Reprezentacija Francuske pobedila je Nemačku u Strazburu rezultatom 76:52, u 200. meču Borisa Dijaoa.

Konačnih "plus 24" ne zvuči toliko impresivno, koliko rezultat prvog poluvremena 50:19, do kog su "trikolori" došli zahvaljujući seriji od 31:0!

Nemci, koji će u Berlinu biti domaćini B grupe Eurobasketa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (Španija, Srbija, Italija, Turska, Island), u petom minutu su vodili 11:15, ali onda 12 i po minuta nisu postigli ni poen i Francuska je preokrenula na 42:15.

Dirk Novicki (6p, 6sk), Denis Šreder (13p, 6as) i drugovi donekle su spasili čast dobivši drugo poluvreme sa sedam poena razlike, a priliku za revanš imaće u nedelju u Kelnu.

Francuze su predvodili Toni Parker i Nikola Batum sa po 14 poena, odličan je bio i Žofri Lovernj sa 13 poena i osam skokova.

Od rivala Srbije u petak su igrali još Turska, Island i Italija.

Turci su na Akropolis turniru u Atini pružili solidnu partiju protiv Grčke i izgubili 62:58, uz 12 poena i 11 skokova Ersana Iljasove.

Melih Mahmutoglu takođe je ubacio 12, Bobi Dikson alijas Ali Muhamed devet, a Semih Erden i Sinan Guler po šest.

Island je u Bidgošču odmerio snage sa Poljskom, koja je slavila sa 15 poena razlike - 80:65.

Nije bio najefikasniji Džon Stefanson (12p), daleko najpoznatiji islandski igrač, već bek Logi Gunarson sa 19. Krilo Hlinur Beringson nanizao je 10 poena, 12 skokova i šest asistencija, što u susret Eurobasketu može da bude koristan podatak za kladioce ili ljubitelje "fantazi" igrica...

Italijani su u Trstu pobedili Gruziju 91:90. Posle 24:13 i 33:23 u prvom poluvremenu, bila je to potpuno izjednačena i neizvesna utakmica protiv selekcije predvođene Igorom Kokoškovim, takođe učesnikom Eurobasketa.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.