(FOTO) REFERENDUM TEK ZAVRŠEN: Grčka već prešla na drahmu!

Izvor: Kurir, 05.Jul.2015, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) REFERENDUM TEK ZAVRŠEN: Grčka već prešla na drahmu!

ATINA - U Grčkoj je danas održan referendum na kojem su se izjašnjavali o predlogu međunarodnih poverilaca, a računi u ovoj zemlji su već počeli da izdaju fiskalne račune i u svojoj nekadašnjoj valuti, drahmi.

Naime, Grčka je 2002. godine zajedno sa ostalim članicama evrozone, povukla kovanice i novčanice drahme iz opticaja i prešla na evro.

Kako je ranije najavljeno, ukoliko zvanični rezultati referenduma >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pokažu da je većina izabrala Ne, postoje velike šanse da će Grčka samim tim izaći iz evrozone.

Dvanaestočasovno glasanje je proteklo uredno, i završeno je u 19.00 sati po lokalnom vremenu. Po procenama neposredno pred istek glasanja, odziv birača je bio oko 65 odsto, kao i na prevremenim poslaničkim izborima, održanim januara ove godine.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Protiv sporazuma 49 do 54 odsto Grka

Izvor: Akter, 05.Jul.2015

Protiv sporazuma s poveriocima danas je na referendumu glasalo između 49 i 54,5 odsto Grka, utvrdile su tri agencije za istraživanje javnog mnjenja na osnovu anketa među biračima...Za sporazum sa poveriocima je glasalo 46 do 50,5 odsto birača, što ukazuje da je oko pet odsto ubacilo nepopunjene...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.