Evrogrupa: Novi pregovori posle grčkog referenduma

Izvor: Blic, 01.Jul.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrogrupa: Novi pregovori posle grčkog referenduma

Ministri finansija evrozone dogovorili su se večeras da sačekaju rezultate grčkog referenduma pre nastavka pregovora o grčkom zahtevu za dobijanje novog zajma iz fonda Evropskog stabilizacionog mehanizma, napisao je slovački ministar finansija Peter Kažimir, na svom Tviter nalogu.

"Evrogrupa je jedinstvena u odluci da sačeka ishod grčkog referenduma pre održavanja novih pregovora. Hajde da ne radimo stvari pogrešnim redosledom", rekao je Kažmir.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evrogrupe Jerun Dajselblum je na svom nalogu na Tviteru napisao samo to da je telefonska konferencija ministara finansija evrozone na temu grčke dužničke krize završena.

Dajselblum je uoči današnjeg nastavka telefonske konferencije, koja je počela juče, izjavio da će ministri finansija evrozone raspravljati o najnovijem predlogu Atine, ali da su male šanse za ostvarivanje napretka u pregovorima posle obraćanja grčkog premijera Aleksisa Ciprasa naciji.

"Razgovaraćemo o predlozima, ali nakon poslednjeg govora (Ciprasa), smatram da su male šanse za napredak", rekao je Dajselblum.

Premijer Grčke Aleksis Cipras je danas u televizijskom obraćanju naciji poručio da će referenduma o ponudi kreditora u nedelju, 5. jula, biti, i pozvao građane da zaokruže "ne" u cilju postizanja boljeg sporazuma.

Takođe je rekao da Evropa mora da prestane da se ponaša na "nedemokratski način", i dodao da je Grčka, kada su u pitanju pregovori sa kreditorima, Grčka bila ucenjena.

Predsednik grčke vlade dodao da pregovori još traju i da će se, ako sa današnjeg sastanka evrogrupe bude upućena pozitivna poruka, odmah krenuti napred. Cipras je inistirao na tome da referendum ne predstavlja glasanje o tome da li se ostaje u evrozoni ili ne.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evrogrupa: Nema nastavka pregovora pre referenduma u Grčkoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jul.2015

Ministri finansija evrozone isključili su danas mogućnost pregovora s Grčkom pre referenduma u toj zemlji, izjavio je danas u Briselu slovački predstavnik Evrogrupe Peter Kazimir."Evrogrupa je ujedinjena u stavu da sačeka rezultate referenduma za nastavak pregovora s Grčkom", rekao je Kazimir i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Novi pregovori poslije grčkog referendum

Izvor: Capital.ba, 02.Jul.2015, 07:40

BRISEL, Ministri finansija evrozone dogovorili su se sinoć da sačekaju rezultate grčkog referenduma prije nastavka pregovora o grčkom zahtjevu za dobijanje novog zajma iz fonda Evropskog stabilizacionog mehanizma, napisao je slovački ministar finansija, Peter Kažimir, na svom Tviter nalogu. Predsjednik...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.