Evo zašto su Nemci efikasni, iako malo rade

Izvor: Vesti-online.com, 30.Maj.2017, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo zašto su Nemci efikasni, iako malo rade

Poznati stereotip je da su rad, red i disciplina temelj nemačkog privrednog uspeha, ali od Nemaca bi puno toga moglo da se nauči i o organizaciji posla jer oni u proseku rade manje od drugih i cene slobodno vreme, prenosi "Dojče vele".

Prema statističkim podacima, Nemci na poslu provode 1.371 sat godišnje odnosno 26 sati nedeljno što je manje nego Italijani, Rusi, Grci, Turci.

Glavni razlog za to je činjenica da sve više Nemaca ima skraćeno radno vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zato što žele da više vremena provode sa porodicom, imaju razne hobije, a vole i da putuju.

Nemcima po zakonu pripada najmanje 20 dana godišnjeg odmora, što je manje od Francuza, ali duplo više od Kineza ili Kanađana.

Ni stereotip da u radno vreme, na ulicama nemačkih gradova nema ljud, nije tačan.

Nije dakle važan samo "rad, rad i rad" već i organizacija posla.

Nemci statistički malo rade, ali nisu lenji. Produktivni su i uz malo truda naprave više od ostalih, zaključuje "Dojče vele".
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Nemci rade manje od Italijana i Grka ali su mnogo efikasniji

Izvor: Večernje novosti, 31.Maj.2017, 01:12

Prema statističkim podacima nemački radnici u proseku provedu na poslu 26 sati nedeljno, pa stižu da se bave hobijem i putuju, dok su sve vreme jako produktivni Poznati stereotip je da su rad, red i disciplina temelj nemačkog privrednog uspeha, ali od Nemaca bi puno toga moglo...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.