EP: Srbija potopila Grčku u četvrtfinalu!

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Srbija potopila Grčku u četvrtfinalu!

Delfine u polufinalu Evropskog prvenstva u Budimpešti očekuje duel sa Crnom Gorom, od koje su eliminisani u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Barseloni prošle godine, u petak od 20.30 časova, dok će se sat i po vremena ranije sastati Mađarska i Italija, koja je danas pobedila Hrvatsku u četvrtfinalu rezultatom 8:7 (1:1, 3:2, 2:2, 2:2).

 Andrija Prlainović

 

Prva velika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prepreka je preplivana, sledeća je Crna Gora. Vaterpolo reprezentacija Srbije je obezbedila plasman u polufinale na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj pošto je u četvrtfinalnom okršaju sa Grčkom slavila rezultatom 13:9 (3:2, 4:3, 4:2, 2:2).

 

Put ka tronu

 

Četvrtfinale

Italija - Hrvatska 8:7

Grčka - Srbija 9:13

 

Polufinale (petak)

19.00 Mađarska - Italija

20.30 Crna Gora - Srbija

 

Utakmica za peto mesto (subota)

13.30 Hrvatska - Grčka

 

Utakmica za bronzu

Nedelja od 18.30 časova

 

Finale

Nedelja od 20.30 časova

Iako su Grci zonskom odbranom donekle uspevali da zaustave napad Srbije, izabranici Dejana Savića su pronalazili način da "otključaju" vrata defanzivne linije protivnika, uglavnom igrom na centre. Još jednu majstorsku partiju je imao golman Gojko Pijetlović, koji je na ogromne muke stavljao napadače Helena, kao i Nikić, Ćuk, Filipović i Mandić, koji su sa po dva pogotka izbušili mrežu Grka.

Posle prilično gustog prvog poluvremena, kada su Delfini imali rezultat 7:5, pitanje pobednika praktično je rešeno u trećem periodu, na čijem kraju je rezultat bio 11:7. Srbija je dobrom delu četvrtine imala četiri gola prednosti, a posle pogotka Aleksića i pet golova viška (11:6). Ipak, Vlahopulos, koji je upisao oba pogotka za svoj tim u toj četvrtini (četiri ukupno - najbolji strelac meča), vratio je tračak nade.

 

Taj tračak nade je ugašen posle minijature Mandića u poslednjih osam minuta, a njegova dva gola su stavila tačku na ovu utakmicu.

Polufinalni susret sa Crnom Gorom je zakazan za petak od 20.30 časova.

 

 
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.