EK: Hrvatska će postati nova Grčka, Zagrebu upozorenje iz Brisela!

Izvor: Kurir, 25.Maj.2015, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Hrvatska će postati nova Grčka, Zagrebu upozorenje iz Brisela!

Državna blagajna će ostati prazna zbog lošeg upravljanja, upozoravaju stručnjaci

ZAGREB - Hrvatska bi mogla da postane nova Grčka i preti joj bankrot, pokazalo je tajno istraživanje Evropske komisije, piše nemački Bild am zontag.

Bild opisuje Grčku i Hrvatsku kao omiljene destinacije Nemaca za letovanje, ali kojima zbog lošeg upravljanja preti bankrot. Grčka će već u julu imati praznu državnu blagajnu, dok za Hrvatsku, koja je već dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << članica EU, Brisel ima lošu prognozu.

- Hrvatska nije uspostavila efikasnu kontrolu potrošnje novca iz državnog proračuna, nije zaustavila masovne odlaske u prevremenu penziju, nije sprovela mere za ekonomski oporavak i podsticaj privrede, a nije iznela ni plan upravljanja državnom imovinom, koji je trebalo da predstavi do septembra prošle godine - piše u analizi EK. Bild je citirao i zastupnika vladajuće CDU u nemačkom Bundestagu, ujedno i šefa Odbora za privredu Petera Ramsaurea, koji od Hrvatske zahteva da poštuje principe pravne države.

- Hrvatska nakon ponovljenih apela Komisije konačno mora da pokaže da je ozbiljna kad je reč o vladavini prava. To je ključno za njenu privredu, jer to očekuje cela Evropa i svi koji bi u Hrvatsku želeli da ulažu - rekao je on.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.