Državljani Srbije i Grčke uhapšeni zbog šverca migranata

Izvor: RTS, 31.Mar.2015, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljani Srbije i Grčke uhapšeni zbog šverca migranata

Mađarska policija uhapsila je četvoro državljana Srbije i Grčke pod optužbom da su pomogli ilegalni prelazak, odnosno švercovali 28 migranata preko granice.
Kako je saopštila Policijska kapetanija Županije Čongrad, juče nešto posle ponoći u pograničnom naselju Đalaret kod Segedina uhapšena su dva državljanina Srbije.
Oni su i sami ilegalno prešli granicu i optuženi su da su pomogli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ilegalni prelazak 19 migranata preko granice, prenosi Tanjug.
Istog dana u jutarnjim časovima, u okolini pograničnog naselja Reske zaustavljena su dva vozila kojima su upravljali državljani Grčke, a u kojima je zatečeno devet državljana Sirije, koji nisu mogli dokazati svoj legalan boravak u Mađarskoj.
Protiv dvojice državljana Srbije i dvojice državljana Grčke pokrenuti su postupci zbog sumnje na trgovinu ljudima, dok su migranti podneli zahtev za azil i predati u nadležnost službe za imigraciju.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.