Dragi: Grčka mora da uradi mnogo više

Izvor: Blic, 19.Apr.2015, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragi: Grčka mora da uradi mnogo više

Šef Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi juče je izjavio da Grčka mora da uradi mnogo više, i to hitno, na izradi prihvatljivog plana kako bi dobila dalje finansiranje od Evropske unije.

On je dodao da nedostaje okvirni plan kako bi se nastavilo finansiranje koje Grčkoj daje EU.

Dragi je ukazao da Atina mora izaći sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << takvim planom koji bi kreditori mogli da iskoriste kako bi procenili dejstvo predloga vezanih za domaću politiku i njihov uticaj na ekonomiju i finansijsku stabilnost zemlje.

"Potrebno je mnogo, mnogo više rada i to hitno. Mi svi želimo da Grčka uspe. Odgovor je u rukama grčke vlade", kazao je Dragi u Vašingtonu na marginama prolećnog zasedanja MMF i Svetske banke.

Grčki pregovarači će se sastati u Parizu u subotu sa predstavnicima EU, ECB i Međunarodnog monetarnog fonda kako bi pokušali da postignu dogovor uoči sastanka ministara finansija Evrogrupe 24. aprila u Rigi.

Grčkoj vladi je hitno potrebno novo finansiranje kako bi mogla da isplati plate krajem meseca a zatim izvrši niz otplata dugovanja MMF-u i ECB u naredna tri meseca.

Dragi je rekao da nedostaje okvirni plan i metodologija na osnovu koje bi se mogao proceniti ukupni uticaj predloženih promena na ekonomski rast i fiskalnu i finansijsku stabilnost zemlje.

Na pitanje da li bi se moglo dogoditi da Grčka bankrotira, Dragi je kazao da ni ne želi da razmišlja o nečem takvom.

"Grčki lideri ponavljaju da žele da ispune sve svoje obaveze", rekao je on.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dragi: Grčka mora da uradi mnogo više

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2015

Šef Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi izjavio je juče da Grčka mora da uradi mnogo više, i to hitno, na izradi prihvatljivog plana kako bi dobila dalje finansiranje od EU...On je dodao da nedostaje okvirni plan kako bi se nastavilo finansiranje koje Grčkoj daje EU, preneo je AFP...Dragi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.