Izvor: Blic, 01.Okt.2016, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas 98. godišnjica proboja Solunskog fronta

Državna ceremonija povodom obeležavanja 98. godišnjice proboja Solunskog fronta biće održana danas na srpskom vojničkom groblju Zejtinlik u Solunu, u Grčkoj.

Delegaciju će predvoditi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, a prisustvovaće i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, generalni konzul ambasade Srbije u Solunu, zvaničnici Grčke, kao i diplomatski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstavnici Francuske, Britanije, Rusije i Italije.

Nakon ceremonije polaganja venaca i odavanja počasti, Vulin će se obratiti prisutnima.

Svake godine, u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, obeležavanju godišnjice proboja Solunskog fronta prisustvuju i studenti Vojne i Kriminalističko-policijske akademije iz Beograda i Banja Luke, kao i predstavnici Udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

U nedelju, 2. oktobra 2016, povodom obeležavanja godišnjice proboja Makedonskog fronta, biće održana ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti kod savezničkog memorijala na Polikastru.

Pored predstavnika Ministarstva za rad, vence će položiti i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, udruženja i građani.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin na Zejtinliku: Da se rodi naraštaj koji neće ratovati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016

Državna ceremonija povodom obeležavanja 98. godišnjice proboja Solunskog fronta održana je danas na srpskom vojničkom groblju Zejtinlik u Solunu, u Grčkoj, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je poručio da Srbija, nad kojom je izvršen poslednji veliki...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.