Da li je Euklid Cakalotos sveža krv koja se čekala?

Izvor: Economy.rs, 07.Jul.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Euklid Cakalotos 'sveža krv' koja se čekala?

Pre tri meseca u Rigi, Letonija, ministri finansija evrozone opisali su svog kolegu iz Grčke, Janisa Varufakisa 'čovekom koji troši uludo vreme, kockarom i amaterom'. Danas, njegovog naslednika nazvali su 'veoma prijatnim i sa manirima džentlmena'.

Euklid Cakalotos danas se zvanično prvi put pojavio pred ministrima finansija u Briselu, nakon što je premijer Grčke, Aleksis Cipras praktično odstranio Varufakisa jer su evropski lideri bili prilično frustrirani zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Economy.rs << njegovog neprijatnog stila pregovaranja.

- Ministar Cakalotos je dašak svežeg vazduha, smatra ministar finansija Malte, Edvard Skikluna. On navodi da se način pregovora značajno promenio i od onog što su ministri čuli od njega tokom prezentacije, očito je jasno da se složio sa ministrima Evrogrupa da je Grčkoj potrebna značajna promena strategije.

Ministar finansija Finske, Aleksander Štab koji važi za jednog od najžešćih kritičara grčke vlade, izjavio je da je oksfordski edukovani Cakalotos prikazao 'veoma dobru prezentaciju', iako je bio pritiskan da objavi konkretne predloge. Mnogi analitičari veruju da bi sklanjanje Varufakisa moglo da poveća šanse Grčkoj da sklopi novi dogovor, ostane u evrozoni, bar za sada. (Economy.rs, 8. jul 2015.)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Economy.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Economy.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Economy.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.