DSS: Grci održali lekciju, neka se spreme srpski političari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Grci održali lekciju, neka se spreme srpski političari

Grčka, kolevka demokratije, od juče je postala i kolevka otpora malih zemalja teroru svetske finansijske oligarhije i briselske birokratije, izjavila je predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić.

Prema njenim rečima, grčki narod je odlučio da odbrani svoju slobodu i odbije ultimatimativne zahteve Evropske unije, Centralne evropske banke i MMF za sprovođenje restriktivnih mera štednje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u zamenu za finansijsku pomoć.

Odlučnim „ne" ucenama EU i kreditora, Grčka je sa stranputice, spolja projektovanog ekonomskog sloma, zakoračila putem održivog ekonomskog i socijalnog oporavka, istakla je Rašković Ivić.

Taj put, ocenila je, neće biti ni malo lak, jer su na njemu reforme, utvrđivanje strategije rasta privrede i socijalno održive mere štednje, ali reforme i mere štednje po meri Grčke i grčkog naroda, a ne po diktatu spolja.

Poruka koju je grčki narod juče poslao čitavom svetu, naročito bi dobro trebala da se razume u Srbiji. Sloboda i dostojanstvo nemaju cenu. Ponos jednog naroda i svakog pojedinca, ne može se kupiti kreditnim linijama, naglasila je predsednica DSS.

Grčke elite su dobile lekciju od sopstvenog naroda i neka se spreme srpski političari, koji su već dugo neosetljivi na životne probleme i svakodnevno ponižavanje sopstvenih građana, a beskrajno servilni za političke i finansijske interese stranaca, rekla je Rašković Ivić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.