DRAMATIČAN PAD AKCIJA NA BERZI: Potres u Australiji zbog odluke Grčke!

Izvor: Kurir, 06.Jul.2015, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMATIČAN PAD AKCIJA NA BERZI: Potres u Australiji zbog odluke Grčke!

Sa tamošnje berze je “obrisano” čak 30 milijardi američkih dolara, nakon odluke građana Grčke da ne pristanu na uslove međunarodnih kreditora

AUSTRALIJA - Odluka Grka da odbace sporazum sa kreditorima izazvala je veliki potres na tržištu kapitala Australije, čija je valuta skliznula na šestogodišnji minimum.

Dramatičan pad akcija na australijskoj berzi posledica je pre svega ishoda referendusmkog izjašnjavanja u Grčkoj, ali I nižih cena sirovina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ocenili su analitičari.

Australijski dolar je pao na šestogodišnji minimum prema američkom na početku trgovanja, da bi se do kraja oporavio do vrednosti od 0,7509 USD.

Sa tamošnje berze je “obrisano” čak 30 milijardi američkih dolara, nakon odluke građana Grčke da ne pristanu na uslove međunarodnih kreditora.

(B92)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.