DRAMA SRPSKIH TURISTA Već sedam sati čekamo pored puta, nemamo vodu, deca spavaju po trotoaru, a autobusa NIGDE

Izvor: Blic, 10.Avg.2017, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA SRPSKIH TURISTA "Već sedam sati čekamo pored puta, nemamo vodu, deca spavaju po trotoaru, a autobusa NIGDE"

Putnici koji su juče oko 11 sati krenuli iz Beograda u Grčko letovalište Evija i dalje nisu stigli na svoje odredište.

Umesto da noćas budu na granici sa Grčkom, 90 putnika, među kojima ima i dece je oko ponoći već već sedam sati čamilo nasred puta u blizini Vranja, jer se njihov autobus pokvario, a putnička agencija sa kojom su krenuli na more ih je ostavila na cedilu.

- Trenutno smo u Grčkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na pumpi, čekamo ovde četiri sata da stigne autobus iz Beograda. Ceo put nije radila klima, preko noći smo tako putovali, ali počinju vrućine, pa sada čekamo drugi autobus iz Beograda - kaže Đurđa, jedna od putnica, koja se javila redakciji "Blica".

Putovanje će se najverovatnije rastegnuti na više od celog jednog dana jer će na toj pumpi, kako im je najavljeno čekati još četiri sata, a do Evije imaju nešto više od 300 kilometara.

- Oko 11 sati ujutru krenuli smo iz Beograda autobusom za Eviju, sa agencijom "Lui travel". Već oko Vranja autobus se pokvario, stao kod jedne benzinske pumpe i nas su zamolili da izađemo vani. Predstavnici agencije su pozvali kancelariju, ali umesto da pošalju novi autobus po nas, iz agencije su rekli da će iz Beograda poslati majstora - objašnjava Jasminka.

Kako dodaje, svi su nervozni, a niko im ništa ne priča. Znaju samo da je problem nastao zbog klimatizacije. Vreme provode sedeći i čekajući.

- Bila su dva rešenja, ili da pošalju bus iz Ediposa , što bi trajalo pet sati ili da stigne autobus iz Beograda za četiri sata - kaže Đurđa.

Nekoliko sati kasnije majstor je stigao.

- On je tu nešto otvarao, vario, ali onda odlučio da autobus mora da se preveze u Vranje na dalju popravku. Mi smo već sedam sati ostavljeni sami na pumpi, koja se dosada zatvorila. Nemamo više ni gde vodu da kupimo, a napolju nema ni stolica, ni klupa. Deca spavaju po trotoaru! - očajna je ona.

Kako kaže, niko iz agencije im nije ponudio bilo kakav smeštaj dok se autobus ne popravi, čak ni da ih odveze u obližnje Vranje, gde bi ga i sami mogli naći.

- Žena koja nam je vodič je potpuno nezainteresovana. Pitali smo je zašto mesto majstora nisu poslali novi autobus za nas, a njen odgovor je bio da je to "odluka direktora i da je agenciji jeftinije da pošalje majstora, nego novi autobus" - prepričava Jasminka.

Ovo, inače, nije prvi put da se pomenuta agencija nađe u centru negativnih kritika zbog pokvarenih autobusa. Pre dve godine autobus koji je putnike vraćao iz Grčke pokvario se blizu Predejana, gde su turisti četiri sata čekali na rešenje. Nekoliko meseci kasnije, pokvareno vozilo iste agencije bio je razlog zbog kog 90 beogradskih đaka nije otišlo na zakazani izlet u Tršić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Drama srpskih putnika: Umesto do letovališta, skoro ceo dan putovali samo do grčke granice

Izvor: BKTV News, 10.Avg.2017

Nova drama srpskih turista...Putnici koji su juče oko 12 sati sa turističkom agencijom "LUI travel" krenuli u grčko letovalište Evija stigli su jutros oko pola 10 do graničog prelaza sa Grčkom, kaže za BKTVNews Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih organizacija JUTA...Putovanje...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.