DRAMA: Gori Halkidiki, srpski turisti bezbedni!

Izvor: Mondo, 25.Jun.2016, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA: Gori Halkidiki, srpski turisti bezbedni!

Veliki požar zahvatio je šumu u blizini hotelskog kompleksa "Porto Karas" na grčkom poluostrvu Halkidiki, gde trenutno boravi dosta srpskih i makedonskih turista, javili su makedonski mediji.

Foto: Screenshot Youtube

Kako navode mediji, jedan broj srpskih i makedonskih turista je bio blokiran na plaži zbog požara koji se proširio do samog puta i sprečavao turiste da se sklone dalje od vatre.

Životi srpskih turista nisu ugroženi, rečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Tanjugu u Konzulatu Srbije u Solunu.

Iz bezbednosnih razloga, kako ističu iz konzulata, prilaz turističkom centru bio je zatvoren jedno vreme.

Požar je sada lokalizovan na deo šume u okolini letovališta Neos Marmaras, penosi Radio SKAI, blizu hotelskog kompleksa "Porto Karas", na drugom prstu poluostrva Halkidiki, Sitoniji.

Prve zgrade Marmarasa su svega kilometar dalje od šume u plamenu, dodaje SKAI.



Izvor: Youtube

Požar je zahvatio uglavnom nisku šumu i grmlje, ali vetar u značajnoj meri otežava napore vatrogasaca, koji su stigli na lice mesta sa nekoliko vatrogasnih vozila, da ugase vatru.

Požar gasi pet aviona i dva helikoptera, a temperatura iznad 30 stepeni, suša i jak vetar otežavaju rad 30 vatrogasaca na tlu, koji su došli sa 12 kamiona i pešadijskim pojačanjem od 13 ljudi.

U gašenju požara učestvuju i kanaderi, javlja makedonska televizija TV Nova.

U srpskom konzulatu je rečeno i da su u stalnom kontaktu sa grčkim vlastima, predstavnicima turističkih agencija i srpskim državljanima.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.