Ciprasova prva destinacija - Kipar

Izvor: B92, 02.Feb.2015, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ciprasova prva destinacija - Kipar

Premijer Grčke Aleksis Cipras otputovaće sutra na Kipar, u prvu zvaničnu posetu stranoj zemlji od kada je preuzeo funkciju predsednika vlade.

Ciprasa će na Kipru dočekati ministar spoljnih poslova Joanis Kasulides, a u Nikoziji će se s njim sastati predsednik Nikos Anastasides.

Grčki premijer će položiti venac na groblju Grka i kiparskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grka poginulih tokom turske invazije 1974. i na groblju u Centralnom zatvoru u Nikoziji.

Cipras će se sastati i sa kiparskim arhiepiskopom Hrisostomosom, a zatim i sa udruženjima nestalih od invazije na Kipar, organizacijama kiparskih Grka i kiparskih Turaka, kao i liderima stranaka, prenela je ANA.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Cipras: Dug evrozoni pogađa celu Evropu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2015

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je, tokom prve zvanične posete Kipru od kada je preuzeo funkciju predsednika vlade, da je dužnička kriza evrozone zapravo kriza koja pogađa čitav kontinent..."Evropa je u krizi, a ne samo Grčka i Kipar. Iz tog razloga, Evropa mora doneti hrabre odluke kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.