Cipras poziva Grke da Sirizi daju većinski mandat

Izvor: RTS, 30.Avg.2015, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras poziva Grke da Sirizi daju većinski mandat

Bivši premijer Grčke Aleksis Cipras, pozvao je glasače na prevremenim izborima zakazanim za 20. septembar, da njegovoj levičarskoj partiji Siriza daju "snažan mandat" za vođenje krizom pogođenje nacije.
"Želimo snažan mandat, apsolutnu većinu za vladu Sirize za naredne četiri godine", poručio je Cipras u intervjuu za Rilnjuz.

Cipras je rekao i da je došlo vreme da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napusti model dve partije, po kojem se Grčka, poslednje četiri decenije, nalazila naizmenično između konzervativne opozicione Nove demokratije i Pasoka, preneo je Tanjug.
"Ključno je ne načiniti korak unazad, već unapred", dodao je Cipras.
Upitan zašto se nije izvinio grčkom narodu jer je promenio stav o merama štednje, bivši premijer je odgovorio: "A zašto bi trebalo da tražim da mi oproste?", navodi AFP.
"Svim srcem sam se borio da ostanem veran mandatu koji mi je dao grčki narod", koji želi da ostane u evrozoni, dodao je Cipras.
Cipras je rekao i da ne veruje u konačni dogovor koji je sklopio s kreditorima, ali da je shvatio da je to jedini način da zadrži zemlju u evrozoni.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cipras poziva Grke da Sirizi daju većinski mandat

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2015

Bivši premijer Grčke Aleksis Cipras, pozvao je danas glasače na prevremenim izborima zakazanim za 20. septembar, da njegovoj levičarskoj partiji Siriza daju "snažan mandat" za vođenje krizom pogođenje nacije...- Želimo snažan mandat, apsolutnu većinu za vladu Sirize za naredne četiri godine...

Nastavak na Vesti-online.com...

Cipras poziva Grke da Sirizi daju većinski mandat

Izvor: Press, 31.Avg.2015, 10:04

Bivši premijer Grčke Aleksis Cipras, pozvao je glasače na prevremenim izborima zakazanim za 20. septembar, da njegovoj levičarskoj partiji Siriza daju "snažan mandat" za vođenje krizom pogođenje nacije. .      ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.