Cipras: Više se ne plašimo

Izvor: B92, 05.Jul.2015, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: Više se ne plašimo

Grčka je dokazala da se demokratija ne može ucenjivati, rekao je premijer Grčke Aleksis Cipras u obraćanju naciji. Sutra opet svi za pregovarački sto.

“Danas je Grčka dokazala da se demokratija ne moće ucenjivati, Grci su napravili pravi izbor koji će promeniti debatu u Evropi”, rekao je on.

Cipras kaže da mu je jasno da mu birači nisu dali mandat protiv Evrope, već mandat za održivo rešenje. On je upozorio da nema lakih rešenja, ali da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se pravedno može naći.

"Na referendumu nema ni pobednika ni poraženog, narod je prevazišao strah", rekao je Cipras i poručio da se sutra vraća za pregovarački sto sa kreditorima.

Prema njegovim rečima, odluke ne mogu biti jednostrane i o njima treba da odlučuju Grčka i kreditori zajedno.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Cipras: Grčka je dokazala da se demokratija ne može ucjenjivati

Izvor: Capital.ba, 06.Jul.2015, 07:30

ATINA, Grčka je dokazala da se demokratija ne može ucjenjivati, rekao je premijer Grčke Aleksis Cipras u obraćanju naciji. “Danas je Grčka dokazala da se demokratija ne moće ucjenjivati, Grci su napravili pravi izbor koji će promjeniti debatu u Evropi”, rekao je on. Cipras kaže da mu je...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.