Cipras: Opasno Erdoganovo preispitavanje sporazuma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2016, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: Opasno Erdoganovo preispitavanje sporazuma

Grčki premijer Aleksis Cipras ocenio je danas da je izjava turskog predsednika Tajipa Redžepa Erdogana kojom se dovodi u pitanje Sporazum o granicama između dve zemlje "opasan" po bilateralne odnose.

Erdogan je juče postavio pitanje smisla Sporazuma iz Lozane, mirovnim ugovorom iz 1923. godine kojim se regulišu današnje granice između Grčke i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Turske rekavši da su njime ostrva "data" Grčkoj.

"Dovođenje u pitanje Sporazuma iz Lozane koji je uspostavio norme u grčko-turskim odnosima (i) status kvo u Egejskom moru i njegovim ostrvima, opasno je za odnose između dve zemlje, kao i za širi region", rekao je Cipras, saopštio je kabinet grčkog premijera, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

CIPRAS UPOZORIO: Opasno Erdoganovo preispitavanje sporazuma!

Izvor: Telegraf.rs, 30.Sep.2016

Grčki premijer Aleksis Cipras ocenio je danas da je izjava turskog predsednika Tajipa Redžepa Erdogana kojom se dovodi u pitanje Sporazum o granicama između dve zemlje "opasan" po bilateralne odnose...Erdogan je juče postavio pitanje smisla Sporazuma iz Lozane, mirovnim ugovorom iz 1923. godine kojim...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.