Cipras: Okrenuli smo novu stranicu grčke istorije

Izvor: Kurir, 05.Jul.2015, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: Okrenuli smo novu stranicu grčke istorije

Dokazali smo da se demokratija ne može ucenjivati. Grci nisu odgovarali na pitanje da li su za ostanak ili izlazak iz Evrope, rekao je Cipras

ATINA - Premijer Grčke Aleksis Cipras poručio je pošto su se građani Grčke na referendumu izjasnili protiv plana kreditora, da je Grčka okrenula novu stranicu istorije i da je spremna da nastavi pregovore.

"Dokazali smo da se demokratija ne može ucenjivati. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Grci nisu odgovarali na pitanje da li su za ostanak ili izlazak iz Evrope.

Grčki narod je napravio hrabar izbor", poručio je Cipras u televizijskom obraćanju naciji. Grčki premijer je rekao da mu narod nije dao mandat protiv Evrope, već za nalaženje održivog rešenja. On je kazao da je Grčka spremna da nastavi pregovore, uz plan reformi.

"Grčka će sutra sesti za pregovarački sto sa ciljem da obnovi bankarski sistem", rekao je on. "Nema lakih rešenja, već pravednih i održivih, pod uslovom da ih obe strane žele", ocenio je Cipras.

Grčki premijer je najavio da će zatražiti od predsednika Grčke da sazove sastanak lidera političkih partija za ponedeljak ujutru.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.