Cipras: Očekujem novi sporazum sa kreditorima, banke se uskoro ponovo otvaraju

Izvor: Blic, 02.Jul.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: Očekujem novi sporazum sa kreditorima, banke se uskoro ponovo otvaraju

Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je danas Grcima da očekuje da dogovori novi sporazum o pomoći sa kreditorima 48 sati nakon nedeljnog referenduma i da problemi koje imaju zbog zatvorenih banaka "neće dugo trajati".

Cipras je za Televiziju ANT1 rekao da su scene u Grčkoj, kao što su redovi ispred bankomata i penzioneri koji satima čekaju na penzije "neprijatne", ali je okrivio grčke partnere iz evrozone koji su prinudili Evropsku centralnu banku da zamrzne vitalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << važno finansiranje banaka.

"Grčke banke biće otvorene čim zvanična Atina postigne sporazum sa međunarodnim kreditorima, što će se, nadamo se, desiti ubrzo posle referenduma zakazanog za nedelju", rekao je prethodno i ministar državne uprave Grčke i blizak saradnik premijera Aleksisa Ciprasa, Nikos Papas.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cipras: Očekujem novi sporazum sa kreditorima

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jul.2015, 09:19

Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je Grcima da očekuje da dogovori novi sporazum o pomoći sa kreditorima 48 sati nakon nedeljnog referenduma i da problemi koje imaju zbog zatvorenih banaka "neće dugo trajati"...Cipras je za tv ANT1 rekao da su scene u Grčkoj, kao što su redovi ispred bankomata...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.