Bundesbank: Nesprovođenje stednje bilo bi fatalno za Grčku

Izvor: Večernje novosti, 28.Jan.2015, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bundesbank: Nesprovođenje stednje bilo bi fatalno za Grčku

Član nemačke Centralne banke "Bundesbank", upozorio je danas Atinu na "fatalne posledice" za grčki bankarski sistem ukoliko ta zemlja zaustavi sprovođenje programa izlaska države iz krize. "Ukoliko nastavak programa pomoći bude doveden u pitanje, grčke banke izgubiće pristup fondovima centralne banke", rekao je Joakim Nagem u intervjuu koji će se pojaviti u sutrašnjem broju ekonomskog lista "Handelsblat", preneo je AFP. "To bi imalo fatalne posledice po grčki finansijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sistem", rekao je Nagel, član Izvršnog odbora Bundesbanke. Krajnje levičarska stranka Siriza, pobednik grčkih izbora, želi da pokrene ponovne pregovore oko uslova pod kojim je Grčka od međunarodnih kreditora dobila zajmove u iznosu od 240 milijardi evra, ali lideri EU upozoravaju novu grčku vladu da će morati da ispuni preuzete obaveze prema kreditorima. Evropska unija je Grčkoj dala rok do kraja februara da sprovede dalje reforme u zamenu za dobijanje tranše finansijske pomoći u iznosu od 7,8 milijardi dolara od 28-člane EU i Međunarodnog monetarnog fonda. Grčka sprovodi mere štednje od 2010. godine a novi premijer Grčke i predsednik levičarske partije Sirize, Aleksis Cipras, u predizbornoj kampanji je otvoreno obećao da će ih ukinuti.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bundesbanka Grcima: Bilo bi fatalno

Izvor: B92, 28.Jan.2015

Član nemačke Bundesbanke upozorio je Atinu na "fatalne posledice" za grčki bankarski sistem ako ta zemlja zaustavi sprovođenje programa izlaska države iz krize..."Ukoliko nastavak programa pomoći bude doveden u pitanje, grčke banke izgubiće pristup fondovima centralne banke", rekao je Joakim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.