Bili su druga Grčka, a sada samo rastu

Izvor: B92, 30.Jul.2016, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bili su druga Grčka, a sada samo rastu

Madrid -- Vlasti u Madridu povećale su procenu privrednog rasta Španije za tekuću godinu, i prognozirale su pad nezaposlenosti kako u ovoj tako i u narednoj godini.

Španska vlada je saopštila da će ekonomija Španije porasti za 2,9 odsto u 2016. godini, što je više u odnosu na projektovani rast od 2,7 odsto iz aprila, prenosi agencija Frans pres.

Špansko ministarstvo ekonomije je prognoziralo i pad nepozaposlenosti u ovoj godini na 18,6 odsto u odnosu na 20 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz drugog tromesečja, i zatim pad na 16,6 odsto u 2017. godini.

Projekcija rasta BDP-a za 2017. godinu je, međutim, revidirana naniže sa prvobitnih 2,4 odsto na 2,3 odsto.

Revidirane ekonomske projekcije su objavljene samo nekoliko sati pošto je španska statistička agencija objavila da je privredni rast zemlje blago usporio u drugom tromesečju.

Naime, BDP Španije je u tom periodu porastao za 0,7 odsto u odnosu na rast od 0,8 odsto iz prva tri meseca ove godine.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.