Austrijska ministarka kritikuje GR zbog izbeglica

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijska ministarka kritikuje GR zbog izbeglica

Beč -- Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner kritikovala je zvaničnu Atinu zbog nedovoljne zaštite granice od strane grčke obalske straže.

Ona je zameniku šefa grčke diplomatije Nikosu Ksidakisu postavila pitanje "zašto je političko rukovodstvo Grčke na stavu da ne može svoju morsku flotu da upotrebi u obavljanju civilnih zadataka, na primer kontrola spoljne granice EU".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Za druge zemlje je potpuno normalno da vojska pruža podršku u obezbeđivanju granica, poručila je Mikl-Lajtner, podsećajući da su Nemačka i Italija u Mediteran upićivali svoje vojne brodove u savladavanju talasa izbeglica.

Ministarka unutrašnjih poslova Austrije je ukazala na aktuelni izveštaj o Ssengencu u kojem se iznose velike kritike na račun grčkog rukovodstva.

"Sada se radi o tome šta grčka vlada planira kako bi pod kontrolu stavila zajedničku spoljnu granicu EU, naravno uz podršku cele Unije, naglasila je Mikl-Lajtner.

Ona je podvukla da je jasno da je premalo brodova do sada korišćeno i da se Austrija ne može osloniti na Grčku pa je zbog toga započela razgovore sa državama duž balkanske rute, u cilju smanjenja pritiska sa juga.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AUSTRIJA: Grčka da angažuje celu morsku flotu za kontrolu granice EU!

Izvor: Kurir, 09.Feb.2016

BEČ - Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner kritikovala je danas zvaničnu Atinu, povodom posete zamenika šefa grčke diplomatije Nikosa Ksidakisa Beču, zbog nedovoljne zaštite granice od strane grčke obalske straže...Ona je sagovorniku postavila pitanje "zašto je političko...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.