Austrija će najverovatnije zatvoriti granicu

Izvor: Akter, 12.Feb.2016, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija će najverovatnije zatvoriti granicu

Austrija je danas poručila Makedoniji da bude spremna da "potpuno zaustavi" priliv izbeglica duž svoje južne granice sa Grčkom, navodeći da će najverovatnije Beč uraditi isto na svojim granicama narednih meseci

"Najverovatnije u narednim mesecima broj izbeglica će dostići naš maksimum i Austrija će morati da zaustavi migrante na svojoj granici", rekao je austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << tokom posete Skoplju.

Kurc je istakao da Makedonija "mora da bude spremna da u potpunosti zaustavi ulazak migranata na svojim granicama", preneo je Rojters.

"Znamo da će to biti težak zadatak i danas smo se složili da će Austrija pružiti pomoć, ne samo u vidu ljudstva, kao što je policija i vojska, već i u opremi", kazao je Kurc, koji se sastao sa makedonskim kolegom Nikolom Poposkim.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Austrija poručila Makedoniji da bude spremna zatvoriti granicu

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Feb.2016

SKOPLJE - Austrija je u petak poručila Makedoniji da bude spremna "posve zaustaviti" prelaske migranata preko svoje južne granice s Grčkom, upozorivši da će Beč učiniti isto na svojoj granici za nekoliko mjeseci...Najvjerojatnije će u mjesecima koji dolaze biti postignut naš maksimalan broj...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.