Ankete: Hrvati ne žele evro

Izvor: Blic, 06.Jul.2015, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ankete: Hrvati ne žele evro

Velika većina anketiranih Hrvata ne želi uvođenje evra i smatra da su Grci sami krivi za ekonomsku krizu u kojoj se nalaze.

U anketi "Promocije plus", 60 odsto ispitanika protivi se uvođenju evra, a evropsku valutu priželjkuje svega 29 odsto anketiranih.

Ispitanici uglavnom žele da kuna ostane hrvatska valuta - privremeno ili trajno, ali hrvatski građani su optimistični su oko budućnosti EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i veliki deo smatra da će EU preživeti grčku krizu - 73 odsto.

Malo više od sedam odsto veruje da su šanse podjednake za propast i preživljavanje EU, dok osam odsto ispitanika ocenjuje da se Unija neće izvući iz grčke tragedije.

Za stanje u kojem se Grčka našla Hrvati mahom krive prethodne grčke vlade, dok njih 13 odsto odgovornim smatra EU, Evropsku komisiju i MMF.

Sadašnju grčku vladu, na čelu sa premijerom Aleksisom Ciprasom, krivi 9,9 odsto anketiranih, a strane kreditore nešto više od šest odsto.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.