Izvor: S media, 15.Mar.2012, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF odobrio 28 milijardi evra pomoći za Grčku

Međunarodni monetarni fond saopštio je da je odobrio 28 milijardi evra, za spasavanje krizom pogođene Grčke tokom sledeće četiri godine.

Odluka izvršnog odbora MMF-a omogućava da Grčkoj odmah bude pušteno 1,65 milijardi evra, kao deo drugog paketa međunarodne pomoći, prenela je agencija AP.

Grčka: Prevremeni izbori posle Uskrsa 15. aprila

Grčka se spasla od bankrota, bar na neko vreme

Grčka: >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Otpušteni radnik ubio jednog i ranio troje ljudi

Grčka će od partnera u evrozoni i MMF-a dobiti ukupno 172,7 milijardi evra zajmova za spasavanje, kako bi ostala likvidna u nekoliko sledećih godina, s obzirom na to da su vrtoglavo visoki troškovi pozajmljivanja blokirali mogućost te zemlje da pribavlja novac na međunarodnim tržištima obveznica.

Od maja 2010, Grčka opstaje zahvaljujući prvom paketu zajmova za spasavanje, vrednom 110 milijardi evra (143,63 milijarde dolara). Atina je u zamenu za tu pomoć uvela stroge mere štednje, uključujući kresanje penzija i plata i povećanje poreza.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.