Sabaton posvetili novu pesmu odbrani Beograda u Prvom svetskom ratu

Izvor: BalkanRock.com, 20.Avg.2016, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sabaton posvetili novu pesmu odbrani Beograda u Prvom svetskom ratu

Švedska metal grupa Sabaton, čije su pesme i albumi ratne tematike, objavila je pesmu posvećenu odbrani Beograda i čuvenom govoru majora Gavrilovića.

Pesma imena “Last Dying Breath” nalazi se na novom albumu “The Last Stand” i domaća publika će moći da je čuje uživo na koncertu u beogradu, zakazanom za 6. marta naredne godine sa bendom Accept. Karte su u pretprodaji po ceni od >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << 3.300 dinara, dok će na dan dešavanja ta cena iznositi 4.000. Karte mogu da se uzmu u Eventimu, Felixu i Mungosu.

Pesma sadrži i deo samog govora majora Gavrilovića:

Junaci!

Tačno u 15 časova neprijatelja se ima razbiti vašim silnim jurišom, razneti vašim bombama i bajonetima. Obraz Beograda, naše prestonice, ima da bude svetao.

Vojnici! Junaci!

Vrhovna komanda izbrisala je naš puk iz brojnog stanja, naš puk je žrtvovan za čast Beograda i Otadžbine. Vi nemate više, da se brinete za živote vaše, oni više ne postoje.

Zato napred u slavu! Za Kralja i Otadžbinu! Živeo Kralj! Živeo Beograd!

Nastavak na BalkanRock.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.